Skip to content

Onze activiteiten

Focus op voeding

  • Droog te oogsten vlinderbloemige gewassen. Denk aan veldboon, lupine, soja en kikkererwt;
  • Geteeld met primaire bestemming voor humaan voedsel. In pure vorm te consumeren in talloze levensmiddelen, van salades en wraps tot poke-bowls of warme gerechten. Of als ingrediënt in plantaardige variaties op vlees en zuivel.
  • Natuurlijk laten we niks verloren gaan: overblijvende delen vinden hun waarde in veevoeder of andere toepassingen.
 
 
 
 

Focus op doelgroepen

We zijn trots op onze officiële erkenning als producentenorganisatie. Hiermee zijn we in staat om de onderhandelingspositie van individuele Eiwitboeren in Nederland te verbeteren. 

Deze krachtenbundeling biedt ook voordelen voor afnemers zoals producenten en verwerkers, maar ook horeca, cateraars en supermarkten. Bijvoorbeeld als het gaat om leveringszekerheid en ondersteuning in de promotie van in Nederlands geteeld eiwitrijk voedsel.  

En uiteindelijk geniet natuurlijk ook de consument van deze voedzame levensmiddelen van Nederlandse bodem.  

Visual doelgroepen

Voor de boer

  • Je bent onderdeel van een actieve community van mede-telers waarin we praktische zaai-, teelt- en oogstervaringen delen, elkaar bevragen en informeren. Dit doen we online en via fysieke bijeenkomsten. 
  • Streven we naar een integrale onderzoekagenda voor de komende jaren om de teelt te optimaliseren en opbrengsten te verhogen. 
  • Werken we aan een toekomstbestendige verkoopprijs door als gesprekspartner op te treden in de eiwitketen.
  • Je krijgt de mogelijkheid om jezelf te profileren met je producten dankzij ons unieke beeldmerk. 

Voor de afnemer

  • Zorgen we ervoor dat vraag en aanbod bij elkaar komen. 
  • Dragen we bij aan een klimaatpositieve inkoopstrategie.
  • Geven we inzicht in en monitoren we de perceptie van de consument als het gaat om plantaardige eiwitten. 
  • Kun je jezelf, met ons unieke beeldmerk, profileren als een partij die waarde hecht aan de verbinding tussen de Nederlandse boer en burger en de herkomst van ons voedsel. 

Voor de consument

  • Maken we het gemakkelijker om een bewuste keuze te maken voor de boer, voor de bodem en biodiversiteit en voor jezelf. 
  • Geven we, samen met partners, transparante informatie over de voedingswaarden en het gebruik van peulvruchten. 
  • Kun je kiezen voor producten met ons unieke beeldmerk als je waarde hecht aan duurzaam voedsel van Nederlandse bodem.

Kalender

Vechtdal Agro Velddag


Wanneer: 
19 juli 2023 van 15:00 tot 21:30

Waar: 
Proeftuin De Krim Regeneratieve landbouw
Parallelweg 18 in De Krim

Aanmelden kan bij Diane Stap via info@stimuland.nl

 

 

De Eiwitboeren van Nederland bieden tijdens dit evenement informatie over de eiwitteelt. Andere thema’s die onder de aandacht worden gebracht zijn bijvoorbeeld biobased, waterbeheer en compostthee. 

Voor iedereen die geïnteresseerd is in nieuwe perspectieven voor de agrofoodketen. 

Meld je aan en geniet onder andere van de veldbonencake en pasta’s van Geerts Best 

Eiwit telersbijeenkomst


Wanneer: 
11 juli 2023 van 10:00 tot 14:30

Waar: 
Stichting Proefboerderijen Noordelijke Akkerbouw, locatie Kollumerwaard
Hooge Zuidwal 1 te Munnekezijl

Aanmelden kan bij Sjoerd van der Meulen via svdmeulen@ltonoord.nl 

Een bijeenkomst gericht op de teelt van veldbonen voor telers in regio Noord. Het doel is om door onderling ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren om zo de teelt verder te brengen.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door SPNA, LTO Noord, Stimuland en Fascinating.

Open dag Agroproeftuin De Peel


Wanneer: 
7 juli 2023
van 9:30 – 12:00 voor alle belangstellenden
van 13:30 – 16:00 voor agrarische ondernemers en adviseurs

Waar: 
Proeflocatie AgroProeftuin de Peel
navigeren op De Peel 1 (Albers) te Zeeland (Noord-Brabant)

Meld je hier aan

 

Bezoekers krijgen een rondleiding langs eiwitrijke gewassen, vezelgewassen of nieuwe teeltmethoden. Leer de boeren kennen en ontdek de gewassen, de uitdagingen en hoor wat hun verwachtingen zijn. Allemaal zijn het initiatiefnemers met lef die met deze experimenten de (voedsel)productie proberen te verduurzamen. 

Eiwitboeren (Joop van de Wiel, Johan Huitink en Angelie Peters) zijn aanwezig op de open dag.

Lekker Lupine Community dag


Wanneer: 
30 juni 2023 van 15:00 tot 19:00

Waar: 
Ekoboerderij De Lingehof, 
Hemmensestraat 17 te Randwijk

Meld je hier aan

 

Een boordevol programma over teelt, productontwikkeling, afzet en consumptie dat dóór en vóór de brede lupine community tot stand komt! Een unieke dag de hele keten samen komt! 

Wil jij vanuit je eigen expertise een bijdrage leveren leveren aan deze dag? Neem dan contact op met Marieke Lameris via info@lekkerlupine.nl 

Food Inspiration Days Outdoor '23


Wanneer: 
20 en 21 juni 2023 

Waar: 
Boerderij Engelenhove,
6718 ZB Ede

Koop hier je tickets. 

 

Eiwitboeren van Nederland zijn same met  regio Foodvalley en Green Protein Alliance aanwezig bij deze editie. Food Inspiration Days Outdoor is het evenement voor foodprofessionals. Er is aandacht voor natuur en vakmanschap en ruimte voor technologische innovaties. Echte ontmoetingen en de verbinding met de makers staan centraal rondom het thema ‘back to the flavor‘. Er zijn presentaties over lupine, de veldboon, de vuurboon en de kikkererwt. Chef koks van Compass Group voorzien de gasten van heerlijke gerechten van deze Eiwitten van NL bodem.

Eiwittransitie op de rand van de toekomst


Wanneer: 
26 april 2023

Waar: 
KUNSTLINIE ALMERE
Zaal X

Klik hier om je aan te melden.

 

In een reeks van zeven afleveringen ‘op de rand van de toekomst’ zie je hoe de toekomst er uit zou kunnen zien. In deze editie gaat het specifiek om de eiwittransitie en zal Anna van der Bijl de aanwezigen vertellen over de Eiwitboeren van Nederland. Het evenement is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in dit thema.