Skip to content

Eiwitboeren laten zien wat ze in huis hebben

De afgelopen maanden was de eiwittransitie een veelbesproken onderwerp tijdens diverse evenementen. 

 

Zo hebben onze leden Bart en Tom Grobben de eerste plantaardige zuivelboerderij van Nederland geopend. De gasten van het Plant The Future diner werden na afloop verrast met een product van Geert’s Best voorzien van het beeldmerk van de Eiwitboeren van Nederland. Het bestuur mocht een workshop geven als ‘changemaker’ voor de Transitiecoalitie Voedsel. Waren de producten van onze leden volop te proeven tijdens de Dutch Food Week. En tijdens het event ‘Plantaardige eiwitten: het eerlijke verhaal” mochten de Eiwitboeren van Nederland natuurlijk niet ontbreken. 

De Nieuwe Melkweg in Enschede

Op 16 september 2023 is de eerste plantaardige zuivelboerderij van Nederland geopend! Bart en Tom Grobben hebben hun droom verwezenlijkt: de koeien hebben plaatsgemaakt voor sojabonen die ze zelf verwerken op eigen erf tot plantaardige yoghurt. 

Wil je Bart en Tom beter leren kennen? Luister dan de BNR podcast via de link hieronder. In deze reeks ‘Made in Holland’ vind je ook Eiwitboer Peter Laan terug over de teelt van kikkererwten.  

Opening De Nieuwe Melkweg

De Eiwitboer als changemaker!

Henk Janknegt en Anna van der Bijl kijken met veel plezier terug op de twee workshops die ze mochten geven tijdens de Chanegemakersdag van Transitiecoalitie Voedsel. Het heeft ons de kans gegeven om onze visie op waardecreatie te toetsen bij een breed publiek. Vol inspiratie en positieve energie keren we terug naar huis. Een belangrijke les, deel nog meer van de verhalen van de Eiwitboeren van Nederland! 

Changemakersday TCV sept 2023

Het eerlijke verhaal

Op uitnodiging van Horizon Flevoland en Kennispoort Regio Zwolle was voorzitter Henk Janknegt aanwezig bij het evenement ‘Plantaardige eiwitten: het eerlijke verhaal’ op 28 september 2023 in Raalte. Naast de Eiwitboeren van Nederland hebben ook Farm Dairy en Cosun Protein hun eerlijke verhaal gedeeld over hun rol en uitdagingen in de transitie naar plantaardige eiwitten. Een mooie ketensamenstelling van akker tot bord om de aanwezigen te informeren en te inspireren. 

Eiwitten het Eerlijke verhaal Raalte

Eiwitten van Nederlandse bodem op de borrelplank!

De Dutch Food Week staat in het teken van ons voedsel. Tijdens de editie van 2023 zijn er op diverse locaties borrelplanken geserveerd om de consument te laten proeven dat ook deze gemaakt kan worden van producten die we in Nederland telen. Dan mogen de peulvruchten van Nederlandse bodem natuurlijk niet ontbreken. Vanuit onze samenwerking met Eurest/Compass Group is er ook in Utrecht een borrelplank geserveerd op het hoofdkantoor van Rabobank. Gasten konden genieten van Lupine van Lekker Lupine, de kikkererwten van Laan Landbouw Tollebeek, de veldbonen van Geert’s Best, de bijzonder vuurbonen van Groentekwekerij Smits en de kidneybonen van Henk Aarnoutse.  

Lekker Lupine was daarnaast ook aanwezig bij de openingsmarkt in Arnhem om de lupinebonen te laten proeven in allerlei smakelijke gerechten. 

Verassing plant the future diner!

De eiwittransitie biedt enorme kansen voor de gezondheid! Zo luidt de uitkomst van de derde editie van het Plant The Future diner. Voorafgaand aan het diner schoof Henk Janknegt aan bij het interactieve middagprogramma waar sprekers uit het bedrijfsleven, wetenschap en de gezondheidssector met elkaar in gesprek zijn gegaan over het versnellen van de transitie naar een gezond plantaardig eetpatroon. 

De gasten werden na afloop onder andere verrast met de Falafel mix van Nederlandse veldbonen met het beeldmerk van de Eiwitboeren van Nederland. Geproduceerd door Geert’s Best.  

Falafel plant the future diner