Skip to content

Ons beeldmerk voor bonen van Nederlandse bodem

Meer dan de helft van de Nederlandse consumenten is extra gemotiveerd om producten met plantaardige eiwitten te kopen als deze in Nederland zijn geteeld. De herkenbaarheid van peulvruchten zoals bijvoorbeeld veldbonen, lupine, soja en kikkererwten is echter, in tegenstelling tot vlees en zuivel, gering. Daarom heeft de Producentenorganisatie Eiwitboeren van Nederland een beeldmerk gelanceerd om de bekendheid van plantaardige eiwitten van eigen bodem te vergroten.

Voor wie

Het beeldmerk is er voor producenten en afnemers die waarde hechten aan de verbinding tussen de Nederlandse boer en burger en de herkomst van ons voedsel. En die het voor consumenten gemakkelijker willen maken om een gezonde keuze te maken, voor de boer, voor de bodem, voor de biodiversiteit en voor de burger. Eiwitboeren van Nederland dagen alle telers, producenten, verwerkers, horeca ondernemers, cateraars en de Retail uit om met ons in contact te komen. Laten we samen werken aan voedzaam en smakelijk eten van Nederlandse bodem voor de boer en de bodem & biodiversiteit! 

 
 
 
 

Het beeldmerk

Voor de boer

Ben je:

  • teler van vlinderbloemigen 
  • verkoop jij je producten rechtstreeks 
  • en ben je lid van de eiwitboeren? 

Dan krijg je de mogelijkheid om jezelf te profileren met je producten dankzij ons unieke beeldmerk. 

Hiernaast kun je het reglement downloaden en contact met ons opnemen om het beeldmerk te ontvangen zodat je het zelf kunt gebruiken op je etiketten. 

Vervolgstappen

Het beeldmerk wordt ook geschikt gemaakt voor horeca, catering, Retail, verwerkers en producenten. In samenwerking met een aantal partijen werken we dit momenteel uit zodat het beeldmerk ook voor deze ondernemers praktisch toepasbaar is. 

Meer weten?

Ben jij fan van plantaardige eiwitten van Nederlandse bodem en wil je met ons in contact komen over het beeldmerk en onze activiteiten, dan horen we het graag. 

Laten we samenwerken voor de boer, voor de bodem en de biodiversiteit en de burger!